jump to navigation

Waarom een kameel zo goed kan slapen… 31/08/2012

Posted by Slaapwijzer in dekbedden.
Tags: , , , ,
trackback

Kameelharen dekbed, echt een aanrader!

Een kameelharen dekbed, een aanrader!
De dekbedden zijn er in vele soorten en maten. De meest populaire zijn nog altijd dons -en synthetische dekbedden. Daarnaast zijn er de veel minder bekende kameel -en cashmere dekbedden. Beide dekbedden zijn gemaakt van natuurlijke vezels.

Doordat de natuurlijke vezels ademen, zijn natuurdekbedden enorm vochtregulerend en dus een aanrader voor wie makkelijk transpireert. Ze zijn ook uitermate isolerend. Een bijkomend voordeel is dat ze vanzelf ventilerend en elektrostatisch neutraal zijn. Ze ‘knetteren’ dus niet. Helaas zijn natuurdekbedden niet geschikt voor personen die allergisch zijn voor huisstofmijt.

Kamelen leven in warme en soms zeer warme gebieden. Gebieden waar de temperatuur gemakkelijk kan variëren van -10°C tot +40°C. Dekbedden gemaakt van kameelhaar zijn dan ook “koel” in de zomer en heerlijk warm in de winter. Bovendien zijn deze dekbedden aangenaam licht.

Veel mensen associëren namelijk warmte met gewicht. Een goed warm dekbed hoeft dus niet zwaar te zijn.

Wel zijn er vele soorten en kwaliteiten in kameelharen dekbedden. En niet alle kameelharen dekbedden zijn van goede kwaliteit. De dekbedden van Traumina zijn nog altijd onze favoriet. De firma Traumina maakt al jaren dekbedden van zeer hoge kwaliteit. Dit geldt ook voor de cashmere dekbedden. Kom langs in een van onze winkels en maak kennis met het kameelharen dekbed. Echt een aanrader!

Ik vertel je graag meer over de dekbedden van Traumina en de verschillende uitvoeringen die we in huis hebben. Kom gerust langs!

Natascha Wouterson
Wake up Happy

Advertenties

Reacties»

1. Auping - 06/09/2012

Voortaan gaan we dus slapen als een kameel!

2. Hastens actie - 25/09/2012

Ik wist wel dat paardenhaar een betere vulling is dan wol. Leuk dat kamelenhaar ook goed werkt. Blijkt maar weer dat er niets boven natuurlijke producten gaat!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: