jump to navigation

Tempur hoofdkussen, welke moet ik kiezen? 10/11/2010

Posted by Slaapwijzer in goed slapen, Matrassen.
Tags: , , , ,
trackback

Tempur Original Medium kussen

Tempur is groot geworden met hoofdkussens (slaapkussens). Een Deense fysiotherapeut heeft het eerste Tempur hoofdkussen (Tempur Original Medium hoofdkussen cq. slaapkussen) ontworpen. Tijdens zijn eerste televisie optreden in Denemarken stond de telefoon rood gloeiend. Het grappige was, dat het getoonde Tempur hoofdkussen (slaapkussen) slechts een prototype was. Zoals we heden weten, heeft Tempur dit probleem zeer goed opgelost. Tempur brengt momenteel een groot scala van hoofdkussens (slaapkussens) op de markt. Hierdoor is het soms niet zo gemakkelijk te bepalen welk kussen je moet kiezen.

Van belang is of je hoofdzakelijk een rugslaper of zijslaper bent. Ook buikslapen is natuurlijk een mogelijkheid. Alhoewel dit laatste een slechte slaaphouding is. Tempur maakt voor alle drie typen slapers speciale hoofdkussens (slaapkussens). Daarnaast is het belangrijk hoe breed de schouders van de slaper zijn. Dit in combinatie met de hardheid van de matras. Wordt de schouder beter opgenomen door de matras, dan dient het kussen minder dik te zijn of visa versa.

Nekklachten worden overigens vaak veroozaakt door een te harde matras. Hoe dit komt? Bij een te harde matras krijg je vroeg of laat last van je schouder. Sommige personen lossen dit op door hun kussen veel te dik te maken. Hiermee “trekken” ze als het ware de schouder uit de matras. Met als gevolg dat er enorm veel druk op de nekwervels wordt gezet. Hierdoor onstaan dan de nekklachten. In dit geval zit er niets anders op dan de matras te vervangen door een zachter exemplaar waarbij de schouder wel goed wordt opgevangen. Bij Tempur zijn ze op de hoogte van dit fenomeen en de meeste matrassen van Tempur nemen de schouders van de slaper dan ook zeer goed op. Gecombineerd met een goed hoofdkussen van Tempur, behoren de problemen en nekklachten snel tot het verleden.

Terug naar het kiezen van het juiste Tempur hoofdkussen. Als bepaald is welke type slaper je bent, is het van belang te bepalen of allergieën danwel zweten een rol spelen bij het slapen. In beide gevallen wordt er gewerkt met een speciale sloop om deze problemen op te lossen. Het goede van Sleepwise is dat zij beschikken over een heuse kussenstudio.  Alle Tempur hoofdkussens (slaapkussens) kunnen één week uitgetest worden. Hierdoor wordt de slaper in de gelegenheid gesteld om zijn hoofdkussen thuis uit te proberen (te testen). Dus zonder risico. Dit is een unieke dienstverlening. naast alle Tempur kussens heeft Sleepwise meer dan 60 verschillende hoofdkussens (slaapkussens).

Wat kost dan een goed hoofdkussen (slaapkussen) ? Een goed hoofdkussen varieert qua prijs van ca. € 27 tot ca. € 237,-. Laatsgenoemde prijs betreft bijvoorbeeld eerste klasse edeldons.  Laat u niet leiden door de prijs bij het kiezen van je hoofdkussen (slaapkussen). Goed slapen is een zegen en een goed kussen speelt hierbij een belangrijke rol. De meest verkochte Tempur hoofdkussens zijn: het Tempur Original Medium kussen, het Tempur Sonata kussen en het het Ombracio kussen dat speciaal ontwikkeld is voor buikslapers. Nogmaals buikslapers krijgen vroeg of laat de rekening gepresenteerd voor hun slaaphouding en in dit geval is voorkomen beter dan genezen. Succes bij het kiezen van je kussen.

Advertenties

Reacties»

1. De zin en onzin van buikslapen, Tempur Ombracio hoofdkussen biedt uitkomst « SLAAPWIJZERs´ Blog - 22/06/2011

[…] geven tot pijnlijke schouders of armen. Kijk voor meer informatie of Tempur hoofdkussens ook naar: Tempur hoofdkussens, welke moet ik kiezen? LikeWees de eerste om post te […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: